Blog

Piscines: D’aigua salada o clor?

Piscina d'aigua dolça o clor

Tradicionalment la desinfecció de l’aigua de les piscines la coneixem amb clor però cada vegada prenen més força les piscines amb aigua salada. Tant si s’utilitza sal com clor, l’objectiu és sempre el mateix, desinfectar l’aigua.

En el cas tradicional del clor, el sistema de desinfecció és fàcil: l’aigua es desinfecta afegint clor químic. És important controlar sempre els nivells de clor per assegurar-nos que estan dins els límits establerts.

Per altre banda les piscines d’aigua salada es desinfecten gracies a un sistema d’electròlisis salina, que converteix l’aigua amb sal (H2O+NaCl) en un desinfectant derivat del clor. Una piscina amb un sistema d’electròlisis salina, no és més que una piscina que genera un desinfectant amb base clor a través de la sal.

En aquest cas hem d’afegir entre 5 i 6 kg de sal per cada metre cúbic d’aigua i anar reposant la que es va perdent.

Amb les piscines d’aigua salada aconsegueixes un cicle totalment ecològic i respectuós amb el medi ambient. L’aigua salada, a diferència de la desinfecció mitjançant clor químic, no provoca irritació d’ulls, ni deteriora els teixits. En general la sensació de bany sol ser millor perquè no estàs exposat a producte químics de forma directa.

Donar el salt a l’electròlisi salina, però, requereix d’una inversió inicial que pot desmotivar a alguns usuaris, però, de seguida, els números afavoreixen a aquest sistema.

Beneficis de la cloració salina

Resumint, els beneficis de la desinfecció per mitjà de cloració salina són:

  • Una aigua de bany més agradable i per natural.
  • Una demanda de clor més baixa per a una correcta desinfecció.
  • Més seguretat per a l’usuari, tan per als ulls i la pell sobre tot.
  • Més respectuós amb el medi ambient.

Beneficis del clor

Per altra banda, els beneficis del clor els tindríem en:

  • Menor complexitat i per tant menor manteniment.
  • Equilibri químic més senzill que el de piscines amb ELECTRÒLISI, en el qual el pH tendeix a desajustar amb més Freqüència i requereix més atenció per part de l’usuari.
  • No requereix inversió inicial.

Si tenim en compte opcions de desinfecció com les pastilles de clor, que baixen l’alcalinitat total, alhora que introdueixen altes quantitats d’àcid cianúric, la desinfecció per sal guanya per golejada.

Si tens una piscina de clor tradicional i t’interessa adaptar-la a aigua salada, truca’ns o envia’ns un email i t’informarem.

Escriu per a buscar
Cistella de la compra

No hi ha productes a la cistella.